خرید فلنج

فلنج

قطعات فولادی متعددی وجود دارند که با توجه به ویژگی هایشان مورد استفاده قرار می گیرند. فلنج یک قطعه فولادی کاربردی بوده و با استفاده از آن لوله و تجهیزات پایپینگ به هم متصل می شوند. در هنگام خرید این قطعه باید نکات مهمی را مدنظر قرار داده و اطلاعات خود را درباره آن بالا برد. در ادامه این مقاله اطلاعات لازم را برای خرید فلنج در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم.

فلنج چیست؟

فلنج از اتصالات کاربردی برای اتصال لوله ها به تجهیزاتی چون پمپ، شیر و … است. همچنین با این قطعه لوله ها نیز به یکدیگر اتصال داده می شوند. این قطعه به صورت پیچی و یا به وسیله جوشکاری به تجهیزات یا لوله وصل می شود. استفاده از آن راحت بوده و اتصالی قابل اعتماد و امن را ایجاد می کند. مشخصات این قطعه بر روی آن حک شده و می توانید بدین صورت از آن مطلع شوید. نام تجاری، سایز اسمی لوله، کلاس فلنج، رده فلنج، استاندارد مواد اولیه به کار رفته در فلنج، استاندارد ابعادی، کد مربوط به شماره ذوب مواد اولیه و شماره تولید همگی از موارد درج شده بر روی این قطعه هستند. فلنج پلی اتیلن از پرکاربردترین انواع فلنج ها محسوب می شود.

انواع فلنج

فلنج در انواع مختلف با کاربردهای گوناگونی موجود است. در زیر انواع این قطعه بررسی شده است:

  • فلنج با سطح ساده: از این فلنج برای اتصالات چدنی، شیرها و فلنج های غیر فولادی پمپ ها استفاده می شود.
  • فلنج اسلیپون: این قطعه از محصولات روکار بوده و مقاومت خیلی زیادی دارد.
  • فلنج با زبانه و شیاردار: این مدل فلنج به صورت جفت بوده و به دیگر اعضای بار فشار کمتری وارد می کند.
  • فلنج گلوداررجوشی: این فلنج از طریق جوشکاری متصل شده و از مقاومت بالایی برخوردار است. اگر به دنبال یک فلنج مقاوم برای استفاده هستید، این نوع بهترین گزینه محسوب می شود.
  • فلنج با سطح برجسته: نام دیگر این نوع فلنج ریس فیس بوده و در تاسیسات کاربرد زیادی دارد. به همراه این فلنج و برای داشتن اتصالات محکم و بهتر از گسکت در تاسیسات نیز استفاده می شود.
  • فلنج :RTJ سطح آب بندی آن دارای یک شیار زاویه دار است که آب بندی آن با گسکت های رینگی انجام می شود.‌ در فشارهای دمای بالا از این مدل استفاده می شود.
  • فلنج اوریفیس: برای اندازه گیری گاز یا سیال مایع از این نوع استفاده می شود. کاربرد اصلی آن بستن و کم کردن فشار از سوراخ های موجود در فلنج است.
  • فلنج ساکت جوشی: این نوع فلنج توسط جوشکاری به لوله هایی با قطر کم وصل می شود. برای وصل کردن لوله های فلزی کم قطر از آن استفاده می شود. می توان با استفاده از آن سیالات کم فشار را خیلی راحت انتقال داد.
  • فلنج جوینت: مقاومت این فلنج نسبت به انواع دیگر کمتر بوده و قطعه ای مقرون به صرفه است.
  • فلنج رزوه ای: فلنج دنده ای یا رزوه ای برای کاربردهای دارای فشار و دمای بالا گزینه مناسبی محسوب می شود.‌
  • فلنج کور: با استفاده از این قطعه به طور کامل مسیر لوله مسدود شده و خطوط لوله به پایان می رسد.

نکات مهم در خرید فلنج

در هنگام خرید فلنج باید به مواردی توجه شده و با توجه به نوع پروژه فلنج مناسب انتخاب شود‌. در زیر نکات مهم در هنگام تهیه این قطعه بررسی شده است:

توجه به نوع فلنج

فلنج قطعه ای متنوع بوده و در سایزهای مختلفی تولید و عرضه می شود. هر کدام از آنها ویژگی هایی داشته و برای کاربردهایی استفاده می شوند. بنابراین حتما باید با انواع آن آشنا بوده و سپس اقدام به تهیه آن کنید.

توجه به کلاس فلنج ها

مهمترین فاکتور در هنگام خرید فلنج کلاس فشاری آن است. این قطعه مطابق با استاندارد ASME B 16.5 کلاس های گوناگونی دارد.‌ این کلاس ها شامل کلاس ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ می شود. هر کدام از این کلاس ها دما و فشار قابل تحمل فلنج را نشان می دهند. طبق این استاندارد بیشترین فشاری که این قطعه تحمل می کند، برچسب PSI است. هر چقدر مقدار این عدد بالاتر رود، یعنی تحمل فشار و دمای فلنج نیز بالاتر است.

توجه به جنس و آلیاژ فلنج

حتما به متریال به کار رفته در جنس بدنه این قطعه دقت کنید. این قطعه تنوع جنسی بالایی داشته ولی معمولا به صورت فلزی تولید و به بازار عرضه می شود. در حالت کلی بهترین و با کیفی ترین جنس این قطعه فولاد زنگ نزن است که گزینه مناسبی برای منتقل کردن سیالات پر فشار است. جنس بدنه و جنس لوله باید یکسان باشند، چون برای اتصال آن ها از جوشکاری استفاده می شود. به طور مثال یک لوله استنلس استیل را نمی توان با یک فلنج کربن استیل جوش داد. چون جنس آن ها با هم فرق داشته و در حین جوشکاری بدون شک یکی از آن ها جوش نمی خورد.‌

توجه به استاندارد فلنج

برخی اوقات از DIN1092/1 برای بیان کردن کلاس فلنج ها استفاده می شود. طبق این استاندارد مشخصات و ابعاد فلنج براساس فشار کاری PN نشان داده می شود. در این استاندارد فشار برچسب BAR بوده و مهم ترین فشارهای نشان داده شده با این استاندارد شامل فشارهای PN10، PN16، PN20 و PN40 می شود.

توجه سایز فلنج و لوله

معیار دیگری که در زمان خرید فلنج مهم بوده سایز فلنج و لوله است. سایز لوله و فلنج با میلی و اینچ انداره گیری شده و باید یکسان باشد. توصیه می شود برای اتصال لوله و فلنج هرگز از انواع تبدیل استفاده نشود. در فلنج های بالای سایز ۴ برای تبدیل سایز میلی متر به اینچ باید سایز میلی متر را تقسیم بر ۲۵ کرد. با این کار می توان دو سایز را تبدیل به یکدیگر کرد.

سوراخ های فلنج

قطر و مرکز سوراخ های روی فلنج را نیز در هنگام خرید باید مورد توجه قرار داد. در هر کلاس جای سوراخ پیچ روی فلنج منحصر به فرد بوده و وقتی سایز و کلاس آن تغییر کند، جای سوراخ ها نیز تغییر خواهد کرد. این موضوع بیشتر در فلنج های کلاس بالا اتفاق می افتد. به طور مثال سایز و جای سوراخ فلنج سایز ۱۰ و کلاس ۱۵۰ با سایز ۱۰ و کلاس ۶۰۰ متفاوت است؛ در نتیجه نمی توان این دو فلنج را به یکدیگر وصل کرد. البته برخی اوقات چند سوراخ پیچ روبروی هم قرار داشته و شاید بتوان آن ها را با پیچ به هم وصل کرد. ناگفته نماند که مهندسی این موضوع را تایید نمی کند. لازم به ذکر است که فلنج سایز ۸ اینچ به دو صورت ۸ و ۱۲ سوراخ تولید می شود. بنابراین در هنگام خرید آن حتما به این موضوع توجه کنید‌.

روش خرید فلنج

برای خرید انواع فلنج مجموعه مهرآب آماده ارائه خدمات به کاربران است. با مشاوره رایگان با مشاوران متخصص فلنج متناسب با کاربری خود را انتخاب کرده و آن را تهیه کنید. این مجموعه محصولات با کیفیت و مقرون به صرفه را گردآوری کرده است. سفارش خود را در کوتاه ترین زمان ثبت کرده و تجربه خریدی راحت به همراه حس رضایت را تجریه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید